The Telegraph: România este o țară a extremelor. Nu a contrastelor, ci a extremelor.

România este o țară a extremelor. Nu a contrastelor, ci a extremelor.

O țară care reușește să genereze și să exporte valori, însă o țară care își bate joc de propriul cetățean și în care oamenii au ajuns să se considere cetățeni de mana a doua.

O țară care se remarcă prin proiecte noi la nivel mondial, implementate cu succes, însă o țară cu o infrastructură precară, demna de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. 

O țară în care cu 588 de parlamentari ( grași, frumoși și prea bine plătiți ) în care o bună parte din populație încă mai are venituri de sub 100€/lună (… dacă le are)

O țară a cărui internet atinge viteze de necrezut pentru un occidental, însă o țară în care aproape 7 milioane de oameni încă își mai fac nevoile în spatele curții.

Acesta este concluzia celor de la The Telegraph într-o analiză care ne plasează, din nou, în fruntea unui clasament al rușinii în Europa.

Untitled

Conform datelor obținute de jurnaliștii britanici, mai bine de 34% din populația țării noastre nu beneficiază de canalizare și toaletă în interior. Clasamentul ne plasează în fața Bulgariei (21,4%) și a Letoniei (15,2%), iar englezii se declară de-a dreptul șocați că la în Regatul Unit mai există încă 128,000( 0,2%) de persoane care nu beneficiază de unități sanitare, la o populație de peste 64 de milioane de locuitori.

sursă: The Telegraph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *