STUPEFIANT: UDMR iese de la guvernare iar apoi amenință cu VĂRSARE DE SÂNGE după modelul Târgu Mureș ’90.

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va “instrui” pe prefectul de Covasna “să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș, transmite Agerpres.

1

“Îl rog pe domnul Frunda să își roage șeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecții, îl califică și pe el. (…) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în 1990″, a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a mai afirmat că deputatul Marko Attila, condamnat pentru retrocedarea unui imobil, a cerut protecția SUA și a Ungariei, însă în primul rând maghiarii trebuie să fie alături de acesta și să recurgă la acțiuni inclusiv de genul celei de la Cluj-Napoca, când s-a stopat demolarea unei biserici.

vezi articolele despre penalul Marko Attila:

Sfidarea UDMR nu are limite: Marko Attila a plecat la Budapesta în ziua în care a fost chemat la DNA în dosarul Alinei Bica

Acelasi primar UDMR  Antal Arpad,  cerea scuze romanilor in 2013 la un an  dupa ce in campania electorala din 2012  spunea ca nu vrea deputat roman pentru orasul sau:

“Stiam ca voi deconta greu aceasta declaratie, care poate fi pusa in diferite contexte. E o vorba, “la razboi ca la razboi”, in campania electorala noi politicienii facem greseala de a formula mai puternic aceste chestiuni. Eram atat de prinsi in lupta cu PPMT (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania – n. red.) incat nu am realizat ca victima colaterala va fi comunitatea romaneasca.” ne-a declarat primarul. “Eu nu am vrut sa jignesc romanii facand aceasta declaratie. Era o disputa, daca PPMT are sanse sa intre in Parlament, era evident ca voturile (date PPMT- n.red.) vor ajunge pe listele partidelor romanesti. E prima oara cand am sansa sa cer scuze pentru aceasta declaratie. Îmi pare rau si imi cer scuze”, a spus Antal Arpad, in cadrul conferinţei “Autonomie şi regionalism, provocarea deceniului” din 2013, la Sfântu Gheorghe.

Între 19 și 21 martie 1990 a avut loc la Târgu Mureș un conflict interetnic între români și maghiari, în urma căruia au murit cinci oameni, iar sute de persoane au fost rănite.

sursă: Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *