Macovei iese la atac în apărarea procurorilor

Europarlamentarul și fostul ministru al Justiției Monica Macovei iese la atac în apărarea DNA. Ea îi reproșează premierului Victor Ponta, “Micul Ceaușescu”, dorința de a reduce bugetul Justiției, deci și al procurorilor DNA, și de a da fonduri suplimentare “acolo unde se poate fura”.

Mai mult decât atât, Macovei se întreabă dacă nu cumva premierul vrea desființarea DNA-ului din moment ce nu i-a fost atribuit un buget distinct.

“Ponta ia de la procurori și dă la hoți

Micul Ceaușescu care, de ziua lui de naștere, ocupa cel mai mare stadion din țară și paraliza Bucureștiul pentru o petrecere scumpă și grandomană, s-a decis să fie zgârcit cu cei care apără banul public și îi destructurează partidul-mafie pe care îl conduce. Ponta a decis că procurorii n-au nevoie de bani și a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, așadar și al DNA.

În ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, bani furați de la români, și solicită acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 pentru a putea în continuare recupera banii românilor de la cei care îi jefuiesc. Drept răsplată, PSD a decis să nu le dea acest buget procurorilor anticorupție, să le taie fondurile și să le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plăti dezmățul pomenilor electorale din 2014.

În plus, faptul că bugetul DNA nu mai este precizat distinct înseamnă că va sta tot timpul cu mâna întinsă la procurorul general Nițu. Sau pregătește oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet dacă nu mai precizează separat bugetul DNA, încălcând astfel legea?”, scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *