Declaratii SOCANTE: Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, sustine că evaziunea fiscală a scazut, dar nu poate da cifre: Nu pot să stiu toate cifrele pe de rost

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, sustine că evaziunea fiscala a scazut, dar nu poate da cifre: Nu pot să stiu toate cifrele pe de rost.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu

Proastă şi tupeistă: Vă contrazic, chiar dacă nu ştiu toate cifrele pe de rost, noteazacomisarul.ro

Ministrul  în cauză a declarat, joi, la Antena 3, că promisiunile facute în campania electorală sunt respectate si nu vor fi crescute taxele in 2015. De asemenea, Ioana Petrescu a sustinut că evaziunea fiscală a scazut, însă nu a putut da cifre: “Evaziunea fiscală a scazut. Nu pot să stiu toate cifrele pe de rost. Colectările sunt conform planului, directia anti-fraudă îsi face treabă. Cand vedeti actiunile cu Politia, cu Parchetul, la baza au stat actiuni anti-frauda.”

Schimb de replici dur și tonuri ridicate în platoul Antenei 3, pe subiectul evaziunii fiscale. Ministrul Ioana Petrescu a contrazis-o pe jurnalista Elena Cristian, însă a spus că nu știe toate cifrele pe dinafară.

Jurnalista Elena Cristian a spus, joi, la Antena 3, că așteaptă forma finală a bugetului și așteaptă să vadă toate sursele, pentru că gradul de colectare nu a crescut ca și pondere în PIB, este tot în jur de 31-31%, că așteaptă să vadă de unde vin banii și care sunt măsurile concrete luate ca aceste sume să existe.

“Îmi amintesc că acum un an am fost împreună cu doamna ministru în prima emisiune a doamnei ministru la televizor, la Mihai Gâdea, și doamna ministru declara război evaziunii fiscale. A trecut un an și evaziunea fiscală a crescut. Eu am datele de la Consiliul Fiscal”, a spus Elena Cristian, la Antena 3.

“Nu-i adevărat. Datele de la Consiliul Fiscal spun că a scăzut și datele de la SRI spun, de asemenea că a scăzut”, a replicat Ioana Petrescu. Întrebată până la cât, ministrul Finanțele a spus: “nu știu datele pe dinafară, dar vă spun că au scăzut”. “Vă spun eu că le am și au crescut”, a replicat Elena Cristian. Ioana Petrescu a continuat: “Numai o secundă să-mi termin fraza. Avem mai multe măsuri acum în dezbatere publică de reducere a evaziunii fiscale”. A amintit loteria fiscală și casele de marcat cu jurnal electronic. “Există și controale”, a spus Ioana Petrescu, răspunzând la o întrebare.

A continuat un dialog între ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, jurnalista Elena Cristian și moderatoarea Alina Petrescu:

Elena Cristian: Nu puteți să spuneți că a scăzut evaziunea fără să-mi dați un indicator. Am scos un raport astăzi și-n 2013 a fost la cel mai înalt nivel și-n 2014 a continuat în același trens

Ioana Petrescu: “Vă spun că a scăzut..”

Elena Cristian: “Nu ridicați tonul la mine că nu am venit aici să ne certăm aici, am venit să dăm informații”.

Ioana Petrescu: “Nu ridic tonul, vă contrazic pentru că nu aveți dreptate”.

Elena Cristian: “Cu cât a scăzut, dați-mi un argument”.

Ioana Petrescu: “A scăzut, colectările sunt conform planului…”

Elena Cristian: “Cu cât a scăzut, unde se afla și unse se află?”

Ioana Petrescu: “Numai pe zona de panificație a scăzut cu 300 de milioane…”

Alina Petrescu: “Dar panificația cât la sută reprezintă din totalul evaziunii?”

Ioana Petrescu: “Eu v-am dat o cifră că ați insistat pe aceasta”

Alina Petrescu: “Și e normal, dumneavoastră ați vb de războiul cu evaziunea”.

Ioana Petrescu: “Nu pot să știu toate cifrele pe dinafară”.

Alina Petrescu: “Dar unele sunt mai importante decăt altele”.

sursa: comisarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *