ATAC DUR al lui Sorin Ovidiu Vantu la adresa “generatiei Facebook”: “….. Sunteti niste prosti, fraieri../Trebuie sa plecati din tara! Altfel, veti continua sa fiti slugile noastre in continuare”

Sorin Ovidiu Vîntu a transmis, printr-un clip postat pe contul său de Facebook, un mesaj dur la adresa celor care au votat la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie și a celor care fac parte din „generația Facebook”.

b2

“Sfaturile” lui Sorin Ovidiu Vantu pentru “generatia Facebook”: Sunteti Generatia n-am! Nu aveti absolut nimic! Nu aveti casa, nu aveti masina. Ba, nici curve nu aveti!/ Veti continua sa fiti slugile noastre

Acesta îi califică pe cei din „generația Facebook” ca fiind una de „proști” și dă tinerilor două variante pentru schimbarea situației: să plece din țară sau să schime sistemul politic.

“Sunteti niste prosti, fraieri in toata puterea cuvantului.
Smecherii suntem noi.
Noi suntem un aspirator de resurse, tot ceea ce produceti voi, luam noi.
Noi suntem combinatorii, aia de deasupra.
Indiferent cine vine la putere, avem relatii si colo, si colo, oricum facem bani.
Voi ce faceti? Generatia n-am! Nu aveti absolut nimic! Nu aveti casa, nu aveti masina.
Ba, nici curve nu aveti!
Trebuie sa plecati din tara!
Astfel raman mai putini muncitori care sa produca bani pe care noi sa-i luam.
Vreti sa ne schimbati pe noi? Aveti o singura sansa. Schimbati sistemul politic.
Altfel, veti continua sa fiti slugile noastre in continuare”,

a spus Vintu in inregistrarea video de pe Facebook.

b1

Vîntu a fost eliberat conditionat din penitenciar, invocand o maladie grava, in 19 noiembrie, unde  se afla după ce a fost condamnat definitiv, în 24 ianuarie, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

La jumătatea lunii iulie, Vîntu a primit o nouă condamnare: şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice. Decizia nu este însă definitivă. Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Omul de afaceri este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată, în 12 octombrie 2010, pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

In ianuarie 2014 Parchetul General arata într-un comunicat că Vîntu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obţine buletin şi paşaport de la autorităţile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia şi datele unei persoane fictive.

In perioada petrecută în arest Sorin Ovidiu Vântu a publicat o carte scrisă „pe genunchi“ pentru a i se reduce pedeapsa cu 33 de zile. Cartea pe care a scris-o în închisoare  a fost plagiată masiv din alte lucrări.

„Adevărul“ a analizat volumul scris de Sorin Ovidiu Vîntu în spatele gratiilor. Experţii consultaţi de „Adevărul“ au stabilit, fără dubii, că aşa-zisa analiză politico-economică făcută de Vîntu nu este altceva decât un conglomerat de texte copiate din alte opere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *