Petitie a romanilor din Spania: NU NE MAI DISCRIMINATI, vrem dubla cetatenie !

Un grup de români din Spania a inițiat o petiție pentru anularea obligativitătii renunțării la cetațenia romană a celor care doresc cetățenia spaniolă.

In Spania exista o minoritate românească mare, de aproximativ un milion de oameni care trăiesc, muncesc și contribuie la viața în această țară, în toate aspectele.

În prezent, pentru a accesa naționalitatea spaniolă, ROMANUL trebuie să renunțe în primul rând cetățenia română și sa locuiasca în Spania, fără întrerupere, în mod legal pe o perioadă neîntreruptă de 10 ani.

“……în condițiile actuale ale societății este de neconceput de a cere unei persoane să renunțe la strămoșii lui, la identitatea lui, la tot ceea ce neamul romanesc i-a dat, și discriminatoriu deoarece această condiție NU este impusă si altor imigranți care trăiesc în Spania( fostele colonii Spaniole si Portugalia) . Pe de altă parte , perioada ar trebui să fie redusă și egala pentru toți imigranții care locuiesc în Spania ( nu ar trebui să fie de 2 ( doi ) ani pentru unii, și pentru altii de 10 ( zece ).” scriu initiatorii petitiei

Inițiativa va fi adresată atât deputaților spanioli cat și români, în spreanța ca cele două guverne în speranța  să se  aseze la masa tratativelor , să ia măsurile necesare pentru schimba legea existenta si a elimia DISCRIMINAREA.

vezi aici petitia: Doble nacionalidad para la minoría rumana establecida en España

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *