Scriitorul grec Menis Koumandareas a fost asasinat

Scriitorul grec Menis Koumandareas (83 de ani), unul dintre cei mai prestigiosi autori din tara, a fost victima unui asasinat. Corpul sau neinsufletit a fost descoperit sambata in locuinta sa din Atena, a anuntat politia locala, citata de AFP.

O ancheta a fost deschisa de politia din Atena. Intr-o prima etapa autoritatile vor incerca sa determine cauza decesului. Victima prezenta rani la nivelul gatului si a fetei, potrivit politiei, care avanseaza ideea ca scriitorul a fost strangulat.

Potrivit primelor probe dij cadrul anchetei, scriitorul a iesit in oras vineri seara cu niste prieteni, intr-un cartier apropiat de locuinta sa si de centrul Atenei.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele si eseuri, a carui cariera a debutat in anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de doua ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia, cartile sale fiind traduse in numeroase limbi straine.

De asemenea, a tradus in limba greaca mai multe carti scrise de autori celebri, printre care se numara Ernest Hemingway si Scott Fitzgerald.

Menis Koumandareas este cunoscut pentru romanele sale in care foloseste un stil sobru pentru a reda un portret al societatii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei si micii comercianti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *