Rusia aplică reguli noi pentru migranți; Prevederile îi vizează și pe cetățenii moldoveni

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat miercuri o lege de modificare a Codului Muncii, prin care muncitorii migranţi vor fi obligaţi să deţină asigurare medicală.

Rusia aplică reguli noi pentru migranți; Prevederile îi vizează și pe cetățenii moldoveni

Potrivit autorităţilor ruse, noua măsură va contribui la legalizarea pieţii muncii în rândul acestora, scrie kremlin.ru. Prevederile îi vizează și pe cetățenii moldoveni care doresc să muncească legal pe teritoriul Rusiei.

Conform noilor prevederi stabilite de autoritățile de la Kremlin, angajatorii pot încheia contracte de muncă numai cu migranţii care sunt asiguraţi medical sau deţin un contract de prestări servicii cu o instituţie medicală. Excepţie fac doar cazurile în care angajatorul este cel care asigură serviciile medicale.

Totodată, angajatorul este obligat să concedieze salariatul străin în cazul expirării poliţei de asigurare sau a permisului de muncă.

De precizat că cetăţenii moldoveni continuă să aibă probleme la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse. De la începutul lunii, 72 de oameni au fost întorşi din drum, fără a li se oferi vreo explicaţie.

Ministerul de Externe de la Chişinău nu a fost înştiinţat oficial cu privire la modificarea regulilor de intrare pe teritoriul Rusiei. Astfel, autorităţile de la Chişinău le recomandă cetăţenilor să consulte legislaţia rusească în vigoare.

sursa: independent.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *