8.000 de euro pentru elevii români care vor să urmeze o facultate în Italia. Vezi cum poți cere banii

http://www.actualitatea.it/images/comunitate/elevi_straini.jpg

Elevii români din Torino pot beneficia de „Percorsi”, un ajutor financiar pentru a reuși să își continue studiile la nivel superior.

Cei aproximativ 8.000 de euro sunt destinați elevilor de liceu (quarta e quinta superiore) din provincia Torino (evident, din toate orașele provinciei) și pot fi solicitați până la sfârșitul acestei luni (30 noiembrie).

Cum pot fi cheltuiți banii

Banii pot fi folosiți exclusiv pentru plata studiilor și a serviciilor; taxe școlare, cumpărarea manualelor, abonamentele pentru mijoacele de transport public în comun sau pentru internet, tabere școlare, cursuri de limbi străine sau educative, experiențe Erasmus, plata chiriei, stagii de practică, sau chiar pentru achiziționarea unui calculator sau a altor periferice.

Ce trebuie să faci pentru a obține banii

– Cetățenie italiană sau străină;

– Rezidență în provincia Torino;

– Elev de liceu – quarta sau quinta superiore într-o instituție de învățământ de stat sau cu autorizație legale (licee, institute tehnice, școli profesionale);

– ISEE valabil inferior sau egal sumei de 25.000 de euro.

Pentru a obține ajutorul economic, cei care se îndeplinesc condițiile enumerate anterior, vor pregăti un următoarele documente:

– Copie dupa actul de identitate al elevului solicitant sau al delegatului, după caz;

– Situația ISEE;

– Declarație – Sostitutiva Certificato di Stato di Famiglia.

Documentele de mai sus se vor trimite online, nu mai târziu de 30 noiembrie.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al proiectului www.xcorsi.org.

Acestea vor fi analizate (se va controla veridicitatea celor declarate) de către Ufficio Scolastico Regionale Piemonte și de Ufficio Pio San Paolo.

Lista cu elevii admiși în proiectul „Percorsi”, care vor primi cei 8.000 de euro, va fi publicată pe site-ul www.xcorsi.org, până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor.

„Percorsi” va plăti cei 8.000 de euro fiecărui elev admis, pentru cel mult șase ani de studiu.

„Percorsi” este un proiect de tip „asset building” promovat de Ufficio Scolastico Regionale Piemonte și deUfficio Pio San Paolo, cu ajutorul Comisiei Europene.

articol de Ana Ciuban – actualitatea.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *