Bomba EADS, la un pas să explodeze / Percheziţii în Germania pentru CONTRACTE SUSPECTE cu România

http://www.bacau.net/wp-content/uploads/2014/07/eads.jpg

Parchetul a confirmat că acest percheziţii au avut loc în octombrie, potrivit Mediafax. Airbus, de asemenea, a confirmat că este vizat de o anchetă a justiţiei germane.

Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate.

În ianuarie 2014, EADS s-a reorganizat şi şi-aschimbat denumirea în Airbus Group, având trei divizii – Airbus, Airbus Defence & Space şi Airbus Helicopters.

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space.

Ele au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.

Parchetul examinează în prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro.

În 2009, grupul a obţinut un contract de aproape două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grile de protecţie şi utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *