25 de ani de la moartea parintelui ARSENIE BOCA. MINUNILE de la MANASTIREA PRISLOP

Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate astăzi la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, pentru a lua parte la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca, ce are loc la 25 de ani de la moartea acestuia.

1

Părintele Arsenie Boca, “Sfântul Ardealului”

Cunoscut drept Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca este una dintre personalitățile cele mai îndrăgite ale ortodoxiei românești.

S-a născut la Vața, în județul Hunedoara, și a fost într-un conflict permanent cu regimul comunist, care l-a supravegheat îndeaproape.

După moartea sa, mormântul său de la Prislop a devenit loc de pelerinaj și tot mai mulți credincioși, care vorbesc despre minunile pe care le face după moarte, cer canonizarea părintelui Arsenie Boca și trecerea lui în rândul sfinților.

Arsenie Boca, MINUNI după MOARTE

Potrivit credincioșilor de pretutindeni, Arsenie Boca continuă să facă minuni chiar și după moarte. O bătrână bolnavă ce se putea deplasa doar în baston a povestit că a reușit să urce la mormântul părintelui, fără să observe că nu a avut nevoie de sprijin. Când a plecat de acolo, bătrâna se putea deplasa ușor, ca și când boala îi dispăruse ca prin minune. Mai mult, cei veniți la mormânt povestesc cum resimt o bucurie enormă odată ajunși la mormânt, ca și când părintele ar fi acolo să le asculte rugăciunile. Unii sunt atât de copleșiți de emoție încât leșină.

Arsenie Boca a profetit destinul Romaniei.

Oamenii vorbesc despre faptele pe care Arsenie Boca le-a facut și cu care a reușit să demonstreze că este un sfânt. Se spune că era suficient să priveasca adânc în ochi un om și să-i spună care îi este menirea, ce păcate a făcut sau de ce boală suferă.

Mai mult decât atât, părintele a profețit căderea comunismului din România, moartea lui Nicolae Ceaușescu și chiar propria moarte.

Îmi pare rău de voi că sunteți slăbiți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul! Să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”, a profețit Arsenie Boca.

Mai mult decât atât, acesta a spus că „într-o noapte, către ziua, trei țări ne vor ocupa: Rusia, Bulgaria și Ungaria. Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.

Sunt și credincioși care spun că au văzut minunile făcute de Arsenie Boca chiar și dincolo de moarte. În fiecare an, pe 28 noiembrie, mormântul părintelui de la Prislop se transformă într-un loc de pelerinaj pentru cei suferinzi. Sunt și oameni care spun că rugăciunile le-au fost ascultate, reușind astfel să scape de chinuri și suferințe. Alții vorbesc despre adevărate miracole și cazuri medicale vindecate, deși medicii nu mai aveau nicio speranță.
Sfaturi şi îndemnuri ale Părintele Arsenie: 
„- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepţia despre lume, de la dezechilibrul mintal. 
– Paralizia loveşte de obicei pe cei nesătui de avere şi poate fi moştenită. 
– De obicei pătimesc de cancer cei care nu postesc niciodată. Cancerul încă nu are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării. 
– Bătrâneţea-i un cavou ajutător… Să nu cârtim la necazuri. 
– Fumatul slăbeşte nu numai plămânii, ci şi mintea omului, încât credinţa nu o mai vezi atât de curat. 
– Cei bolnavi să ţină regimul bolii în loc de post.”

Sfatul părintelui Arsenie era ca de fiecare dată când avem o problemă să spunem de nouă ori rugăciunea Tatăl Nostru. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *