Mesajul dat de Klaus Iohannis celor care vor să exploateze aur şi gaze de şist în România: NU, proiectelelor precum Rosia Montana!

Presedintele ales Klaus Iohannis spune nu gazelor de sist si proiectelelor precum Rosia Montana

Preşedintele ales  Klaus Iohannis a postat duminica pe Facebook un mesaj prin care  reiterează ideea neacceptarii proiectelor de exploatare a resurselor naturale ale României promovate “peste noapte” fără o dezbatere publica in prealalbil, a proiectelor care nu garanteaza siguranta si sanatatea publica si a mediului inconjurator.

“În campanie, mi-am asumat respingerea unor proiecte de exploatare care pun în pericol oamenii şi mediul. Astăzi, reiterez ideea şi vă spun că nu voi accepta proiecte de exploatare a resurselor naturale ale României fără dezbatere, fără garantarea siguranţei totale pentru sănătatea oamenilor şi fără protejarea mediului înconjurător şi intereselor comunităţilor locale”,  a scris duminică Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

“Nu voi accepta ca proiecte precum ‘Roşia Montană’ şi  ‘gazele de şist’ să fie promovate peste noapte şi în condiţii care pun în pericol oamenii şi mediul”, se arată în fragmentul din  “angajamentele preşedintelui Klaus Iohannis” care însoţeşte postarea pe Facebook a preşedintelui Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *