Mafia retrocedărilor via PSD

Motivele pentru care DNA cere arestarea lui Hrebenciuc și Adam in cazul retrocedarilor ilegale de paduri:

Procurorii DNA apreciază ca fiind deosebit de grave faptele pentru care sunt urmăriți penal deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam în dosarul retrocedărilor ilegale, susținând că măsura arestării preventive în cazul lor se impune pentru că există riscul influențării martorilor sau suspecților, persoane din anturajul inculpaților.

“Din analiza mijloacelor de probă administrate până la acest moment în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpații au săvârșit infracțiunile pentru care sunt urmăriți penal, faptele fiind de o gravitate deosebită. Din analiza actelor și lucrărilor deja administrate până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpații au săvârșit infracțiunile pentru care sunt urmăriți penal, faptele fiind de o gravitate deosebită, fiind incidente prevederile art. 223 al. 2 Cod procedură penală, în sensul că au fost administrate probe sau există indicii temeinice care conduc la suspiciunea rezonabilă că au săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, respectiv infracțiuni de corupție pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani și pe baza evaluării gravității faptelor, a modului și a circumstanțelor de comitere a acestora, se constată că privarea de libertate la acest moment este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se precizează în referatul DNA privind solicitarea de încuviințare a arestării preventive a celor doi deputați, referat consultat de Agerpres.

Totodată, DNA menționează că lăsarea în acest moment a celor doi deputați în libertate “ar influența negativ activitatea de urmărire penală, existând riscul real al influențării martorilor/suspecților, persoane din anturajul inculpaților, cu atât mai mult cu cât nu au fost identificate încă toate persoanele implicate în cauză și nu s-a stabilit pentru fiecare rolul și contribuția concretă în activitatea grupului infracțional”.

citeste mai departe in cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *