Victor Ponta: „Cei mai mari duşmani ai României în străinătate sunt tot românii“

Premierul Victor Ponta susţine că cei mai mari duşmani ai României peste hotare sunt tot românii pentru că atunci când aceştia merg în alte ţări spun că ţara noastră este una plină de hoţi, de infractori, iar cei de acolo preiau acest discurs, relatează ADEVARUL

Victor Ponta: „Cei mai mari duşmani ai României în străinătate sunt tot românii“

El a declarat luni, la Eforie Nord, în deschiderea programului “Diaspora Estival” că există un discurs antiromânesc la nivel european şi că acesta nu este legat de problema românilor, ci de faptul că sunt probleme economice în Europa, iar discursul populist găseşte întotdeauna alţi vinovaţi.

“Avem o problemă la nivel european, un tip de discriminare, de şovinism, de rasism, de discurs antiromânesc, care este, de fapt, mult mai profund legat nu de problema românilor, ci de faptul că situaţia economică a Europei s-a deteriorat şi de faptul că discursul populist, discursul care găseşte întotdeauna vina altcuiva s-a întins în Europa şi, ştiţi foarte bine, nu vorbesc doar de Marea Britanie, unde mass-media din Marea Britanie joacă un rol, într-o anumită măsură, sigur că da, joacă un rol negativ. Este foarte simplu să spui că problemele Marii Britanii sunt din cauza românilor sau din cauza mai ştiu eu cui. Se întâmplă şi în Italia”, a afirmat Ponta.

El a precizat că dacă românii nu şi-ar prezenta ţara în mod negativ poate că nici străinii nu ar prelua acest discurs. “Cred că putem să facem mai mult, dacă reuşim şi înţelegem că cei mai mari duşmani ai României sunt tot românii, până la urmă, că noi mergem şi spunem în alte ţări că România este o ţară rea, o ţară de infractori, de hoţi. Este normal ca cei de acolo să aştepte să preia acest discurs”, a explicat premierul.

sursă: adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *