Liberalii îşi anunţă oficial prezidenţiabilul. Ce şanse au, în sondaje, Iohannis şi Antonescu în faţa lui Ponta

Klaus Iohannis se pregăteşte să intre oficial în cursa împotriva lui Victor Ponta la prezidenţiale, liberalii urmând să anunţe luni oficial decizia, după ce au discutat duminică seară sondajul în care actualul preşedinte al PNL este mai bine plasat decât fostul şef al liberalilor Crin Antonescu.

De altfel, acesta din urmă a refuzat să participe la întâlnirea restrânsă a conducerii PNL, motivând că nu are de ce să facă analiză pe sondaje.

Klaus Iohannis i-a luat faţa în sondajele liberalilor în cursa pentru Cotroceni lui Crin Antonescu, însă nu şi preşedinţia lui Victor Ponta.  Într-o confruntare în turul al doilea al prezidenţialelor cu şeful guvernului, preşedintele PNL ar fi votat de 43% dintre români, în vreme ce pentru premier optează 49%, potrivit datelor sondajului IRSOP, efectuat la cererea PNL, în perioada 10-17 iulie. Într-o astfel de variantă, 7% dintre cei intervievaţi au spus că n-ar vota cu niciunul dintre candidaţi, în vreme ce 1% au spus că nu ştiu care le va fi opţiunea.

Un tur doi în care ar intra Crin Antonescu şi Victor Ponta ar schimba dramatic datele. Premierul şi-ar adjudeca cu 53% preşedinţia, în vreme ce Antonescu ar fi votat de doar 29%. 16% dintre respondenţi susţin că nu l-ar alege nici pe Ponta, nici pe Antonescu, iar 2% nu ştiu. Premierul ar câştiga la scor şi într-o confruntare în turul al doilea cu pedelistul Cătălin Predoiu, care ar fi votat de doar 28%, în vreme ce spre Ponta s-ar îndrepta 55% dintre alegători.

citeste mai departe: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *