Mesajul lui Băsescu către Jobbik: Oricine poate fi expulzat în plin sejur dacă nu respectă legile

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, joi, un mesaj politicienilor maghiari care se anunţă în număr mare în România în următoarele zile, că “oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul României, dacă nu respectă legile şi Constituţia”.

Şeful statului i-a averizat pe politicienii maghiari “să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României”.

El a precizat că măsuri vor fi anunţate vineri de Ministerul de Interne.

“Obiectivul nostru este că oamenii politici maghiari să nu utilizeze perioadele de campanie electorală pentru a face declaraţii care contravin Constituţiei României, statului de drept şi comportamentului unui oaspete pe teritoriul altor ţări”, a mai spus Traian Băsescu.

El i-a transmis un mesaj şi liderului Jobbik, Vona Gabor: “Să fie convins domnul preşedinte al Jobbik că îi ştim foarte bine activitatea politică”.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi, o şedinţă de lucru inclusiv pe tema “problemei maghiare”, cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, reprezentanţii serviciilor de informaţii şi ai Ministerului de Externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *