Băsescu nu mai vrea membri Jobbik pe teritoriul României; Tökés, pune paie pe foc

Băsescu nu mai vrea membri Jobbik pe teritoriul României

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului să interzică formaţiunea extremistă. Situaţia va fi discutată în CSAT. ” În Europa se constată o creştere a partidelor extremiste şi, dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Cotroceni.
Afirmaţiile preşedintelui vin la o zi după o serie de incidente produse la Targu Mureş, unde circa 3.000 de persoane au manifestat în favoarea Ţinutului Secuiesc şi s-au ciocnit cu jandarmii, marşul nefiind autorizat. Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că la aceste manifestaţii au participat persoane venite din Ungaria, membre ale formaţiunii Jobbik.

http://ziarulzidul.ro/wp-content/uploads/2013/10/harta_romania_mare_1919.jpg

Ce jocuri face László Tökés la Targu Mureş

Europarlamentarul român de origine maghiară László Tökés compară marşul de la Târgu-Mureş, în care s-a cerut autonomia Ţinutului Secuiesc, cu situaţia din Crimeea. Specialiştii în securitate contactaţi de „Adevărul“ spun că această comparaţie nu este deloc întâmplătoare.
Colonelul Filip Teodorescu, fost şef  în Direcţia de contraspionaj, vorbea, în urmă cu câţiva ani, despre legăturile lui László Tökés cu serviciile secrete maghiare din timpul regimului comunist.
Pentru generalul Ioan Talpeş, fost director al SIE, conexiunile nu se opresc doar la Budapesta. Comparaţia România-Crimeea, făcută de Tökés, pune paie pe foc, în condiţiile în care toată Europa priveşte cu suspiciune către Rusia şi fostul KGB.

Sursa: rfi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *