Descoperirea care le dă speranţe bolnavilor de cancer şi celor infectaţi cu HIV

Bolnavii de cancer şi cei infectaţi cu HIV ar putea avea o şansă de vindecare în urma descoperirilor făcute de cercetătorii britanici, care susţin că au găsit făcut o descoperire care i-ar putea ajuta pe cei care suferă de boli incurabile, potrivit Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă că descoperirea revoluţionară pe care au făcut-o constă în înlocuirea genelor defecte cu unele sănătoase. Cercetătorii spun că tehnica este atât de exacta încât virusurile incurabile precum HIV şi cancerul ar putea fi vindecate. Dacă această metodă se va dovedi funcţională, s-ar putea corecta în acest fel şi defectele genetice, eliminând astfel riscul ca un nou-născut să se nască cu o boală incurabilă.

Tehnica  CRISPR foloseşte monstre din enzime pentru a viza anumite părti ale celor 23 de perechi de cromozomi umani, fără a introduce mutaţii sau defecte. Profesorul Craig Mello, laureat al premiului Nobel, a afirmat că noua tehnică este un adevarat joc al schimbaării.

Bolnavii nu vor putea folosi imediat tehnica descoperită , pentru că în multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, terapia genetica aplicată pe ovule sau embrioni este considerată ilegală.

sursa: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *