BĂSESCU, LOVITURĂ ÎN FIGURĂ de unde nu se aştepta. “Să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular printre români”

LIBERTATEA: Băsescu îţi ia partea lui de critici din presa străină, dar nici Guvernul nu scapă. Traian Băsescu ar trebui “să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular printre români”, iar Guvernul, “în loc să se amestece în instituţiile României, ar trebui să se concentreze asupra economiei”, scrie Financial Times

Lupta pentru putere de la vârful scenei politice româneşti a atins punctul culminant la sfârşitul săptămânii, scrie Financial Times în editorialul “Votul de la Bucureşti”. Românii s-au prezentat la urne pentru a decide dacă să îl demită sau nu pe preşedinte “pe o căldură feroce”, iar rezultatul a fost o “victorie în stilul lui Pirus” (cu un preţ marepentru învingător – n.r).

“În timp ce se aşteaptă ca preşedintele să îşi păstreze postul, poziţia sa a fost slăbită de cele şapte milioane de voturi – (reprezentând) 87 de procente din total – împotriva sa”, explică Financial Times, care precizează că prezenţa de aproximativ 46% se află sub pragul de 50% stabilit de Curtea Constituţională pentru validarea referendumului.

“Cele două părţi ar trebui să arate că şi-au învăţat lecţia după vot”, scrie FT, care mai aminteşte că referendumul a fost perceput ca o “încercare îngrijorătoare a premierului Victor Ponta de a înlocui un inamic politic cu un aliat mai flexibil”. Această percepţie şi decizia de a înlocui Avocatul Poporului cu o figură mai prietenoasă “sună a practici antidemocratice, pe care Guvernul ar trebui să le evite”, subliniază FT.

“În loc să se amestece în instituţiile României, Guvernul ar trebui să se concentreze asupra economiei”, îndeamnă publicaţia, citată de Mediafax.

ADEVĂRUL despre BĂSESCU la REFERENDUM! Dă click şi priveşte cu atenţie imaginile. Observi?

“În ceea ce îl priveşte pe Băsescu, el ar trebui să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular în rândul concetăţenilor săi”, scrie FT. “Deşi acuzaţiile lui Ponta au fost în mare măsură exagerate, preşedintele nu a acţionat întotdeauna în mod neutru, aşa cum cere Constituţia”, iar Băsescu “a căutat să se amestece în afacerile economice, care sunt dincolo de mandatul său”, subliniază Financial Times, potrivit căruia “stilul său de viaţă extravagant le provoacă resentimente alegătorilor care luptă cu austeritatea”.

Citeşte mai departe: Libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *