Ambasada SUA la Bucureşti: Curtea Constituţională TREBUIE lăsată să ia o decizie bazată pe principii, fără niciun amestec

GÂNDUL: Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a cerut, într-o declaraţie de presă, ca politicienii români să lase Curtea Constituţională să ia “o decizie bazată pe princicipii” în privinţa validării REFERENDUMULUI 2012 PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI.

“Luna trecută, Curtea Constituţională şi Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfăşurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie să decidă dacă aceste reguli au fost respectate. Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară”, a declarat ambasada condusă de Mark Gitenstein.

De asemenea, misiunea diplomatică americană a subliniat că este “esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate”.

La recepţia organizată în 4 iulie de Ambasada SUA, cu ocazia zilei naţionale a Statelor Unite, Gitenstein a declarat că “nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi, pentru care nimeni nu este mai presus de lege”.

„În definitiv, nicio economie nu poate prospera şi nicio democraţie nu poate supravieţui în lipsa unui angajament ferm faţă de statul de drept şi a respectului pentru instituţiile democratice”, a explicat ambasadorul SUA în România.

articol din : gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *