Joseph Daul si Wilfried Martens (PPE): Luam act de faptul ca referendumul nu este validat. Guvernul roman trebuie sa revina la valorile europene, nu la agende paralele obscure

Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, si presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, informeaza ca au luat act de faptul ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu nu a fost validat avertizand autoritatile de la Bucuresti ca este necesara implementare unor reform “aliniate celor din alte state europene, si nu (aliniate-n.r.) unor intelegeri obscure semnate de presedintii partidului socialist si al celui liberal“.”Poporul roman merita sa traiasca in conditii conforme cu standardele europene si nu condusi de agenda paralela a politicienilor USL”, se arata in comunicatul PPE.

“Luam act de faptul ca referendumul pentru suspendarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, nu este validat. Instabilitatea politica declansata de incercarea de a-l suspenda pe seful statului trebuie sa ia sfarsit. Actiunile politice iresponsabile nu isi au locul in Uniunea Europeana si nu sunt tolerate de catre institutiile europene si de catre comunitatea democratica internationala”, au declarat cei doi lideri, citati in comunicatul de presa.

“Credibilitatea internationala a Romaniei a fost deteriorat in ultimele saptamani din cauza actiunilor abuzive ale Guvernului condus de Victor Ponta. Guvernul trebuie acum sa revina la actiuni responsabile aceasta fiind o prioritate majora. Guvernul trebuie sa puna in aplicare toate masurile solicitate de catre Comisia Europeana cu privire la suprematia legii si independenta justitiei. In plus, Guvernul trebuie sa continue implementarea, fara intarziere si abateri, a angajamentelor asumate in fata partenerilor internationali ai Romaniei, printre acre si FMI. Romania are nevoie de reforme aliniate celor din alte state europene, si nu (aliniate-n.r.) unor intelegeri obscure semnate de presedintii partidului socialist si al celui liberal. Poporul roman merita sa traiasca in conditii conforme cu standardele europene si nu condusi de agenda paralela a politicienilor USL”, au adaugat Martens si Daul.

“Asteptam cu nerabdare continuarea colaborarii noastre cu presedintele Traian Basescu si cu toti actorii politici care s-au angajart sa respecte statul de drept, precum si valorile si normele europene care ne ghideaza”, au incheiat cei doi lideri PPE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *