Deutsche Welle: Referendumul şi tehnicile de manipulare ale puterii

 

Tehnicile comuniste de manipulare a maselor au fost bine însuşite, ba chiar perfecţionate de politicienii de extracţie comunistă ai zilelor noastre, titreaza Deutsche Welle

Miercuri, 25 iulie, după şedinţa de guvern, premierul Victor Ponta i-a invitat pe ziariştii prezenţi să urce într-un autocar şi i-a condus în Cartierul Primăverii, la Vila Dante, aparţinînd Regiei Autonome pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS). Vila respectivă a fost reabilitată de către regie, costurile fiind estimate la un milion de euro.

Victor Ponta a făcut oficiile de gazdă (oare în ce calitate?) plimbîndu-i pe jurnalişti prin camerele renovate, după care le-a spus că vila respectivă a fost reabilitată şi modernizată “la solicitarea lui Traian Băsescu, în scopul ca aceasta să-i fie destinată după încheierea mandatului de preşedinte”. Un comunicat al RAPPS precizează că nu a fost primită nici o solicitare în acest sens. Întrebat de jurnalişti care este adevărul, preşedintele suspendat Traian Băsescu a răspuns scurt: “Am un mare regret că am numit un mincinos prim ministru.”

Manipularea, în această săptămînă dinaintea referendumului de duminică pentru demiterea preşedintelui, este orchestrată pas cu pas. Tot Victor Ponta a anunţat marţi că în anul 2013 TVA-ul la produsele alimentare va fi redus la 9%. În condiţiile în care exporturile României în primele cinci luni ale acestui an au stagnat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în situaţia în care seceta a compromis deja o bună parte din producţia agricolă, în situaţia în care investiţiile străine nu dau nici un semn că vor căuta România, mai ales în actuala perioadă de criză politică, oare pe ce se susţine declaraţia lui Victor Ponta? Nu este desigur decît o declaraţie menită să manipuleze masele, în vederea participării masive la referendum şi a demiterii preşedintelui suspendat.

Primul ministru Victor Ponta a mai făcut miercuri o declaraţie din acelaşi arsenal manipulator, anunţînd că Hidroelectrica a reziliat toate contractele cu aşa numiţii “băieţi deştepţi” de pe piaţa energiei, contracte prin care aceştia cumpără energie ieftină, pentru a o vinde la un preţ mult mai mare. Iată declaraţia lui Ponta: “Veştile de la Hidroelectrica sunt foarte bune şi ce nu au reuşit nici un guvern pînă acum şi nici un preşedinte care se luptă pe la televizor, am reuşit noi: faptul că s-au reziliat, înţeleg, toate contractele bilaterale cu băieţii deştepţi din energie.”

Surse oficiale au precizat însă pentru agenţia Mediafax că este vorba de denunţarea acestor contracte, şi nu de rezilierea acestora. Nu poţi cere însă omului de rînd să facă distincţia între denunţarea unui contract şi rezilierea acestuia. Omul de rînd va înţelege din spusele lui Victor Ponta că el va plăti mai puţin cînd îi va veni factura la energie. Şi e spre folosul USL ca omului de rînd să îi intre în cap această minciună pe post de adevăr chiar acum, cu cîteva zile înaintea referendumului.

Contractele acestea oneroase pe care Hidroelectrica, adică statul român, le-a făcut cu aşa numiţii “băieţi deştepţi” am convingerea că sînt atît de bine făcute, atît de bine bătute-n cuie,

încît ele nu pot fi reziliate cu una cu două. Vor urma lungi procese, despăgubiri uriaşe etc, etc. Cine a greşit trebuie să plătească, dacă e cazul şi penal, însă nu poţi să vii tu, Victor Ponta, să manipulezi oamenii cu informaţii false.

Închei cu o, să-i spun aşa, curiozitate: leul s-a apreciat pentru prima dată în ultimele şase zile, după deprecieri serioase. Banca Naţională a anunţat pentru miercuri, 25 iulie, un curs de referinţă de 4,6186 lei pentru un euro. Este de urmărit în această săptămînă cum se comportă leul în raport cu valutele importante.

 

Articol:  Deutsche Welle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *