Congresmenii americani AVERTIZEAZĂ asupra încălcării principiilor DEMOCRAŢIEI în România

Congresmanii americani Michael Turner şi Loretta Sanchez au trimis, miercuri, o scrisoare secratarului de stat american Hillary Clinton în care şi-a exprimat profunda îngrijorare “în legătură cu evoluţiile recente din România”, potrivit Realitatea

Textul scrisorii arată că, după decenii de opresiune comunistă, România a reuşit să-şi construiască o democraţie constituţională, devenind ulterior un stat membru NATO şi UE.

“Romania este un aliat de nadejde al Statelor Unite si un stat democratic in crestere. Increderea in ei ca aliati a condus la recenta decizie de a intra in parteneriat cu Romania […] Situatia politica actuala din Romania pune sub semnul intrebarii angajamentul lor la respectarea principiilor fundamentale ale democratiei, statului de drept si separarea constitutionala a puterilor in stat”, mai scriu congresmanii.

În acelaşi timp, cei doi oficiali împărtăşesc îngrijorarea ambasadorului american de la Bucureşti Mark Gitenstein “ca aceasta criza va stirbi pe termen lung perceptia globala a Romaniei”.

Reprezentantii americani si-au incheiat scrisoarea incurajand “Departamentul de Stat sa continue sa faca pasii necesari pentru a convinge guvernul Romaniei sa isi pastreze angajamentele pentru valorile democratice”.

VEZI AICI TEXTUL ÎN ORIGINAL AL SCRISORII ADRESATE LUI HILLARY CLINTON

Citeste mai mult pe REALITATEA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *