Andrei Plesu: Eu as defila prin tot Parlamentul Romaniei, printre toti guvernantii Romaniei, si i-as intreba: “Ce stii sa faci?”

Pleșu îl atacă dur pe Antonescu: “Bătrâne, ce știi să faci? Arată-mi că poți și altceva în afară de clămpăneală”, într-un interviu acordat la HotNews.ro

A fost timp de 5 luni consilierul presedintelui Traian Basescu dar si cel amenintat de acesta, in urma unei serii de articole care criticau actiunile Presedintelui Romaniei. Acum, intr-un interviu pentru HotNews.ro, Andrei Plesu a vorbit cu duritate despre atitudinile anti-europene ale lui Crin Antonescu si despre evolutia lui Victor Ponta, dar si despre limbajul buruienos din politica romaneasca pentru care il socoteste vinovat chiar pe Traian Basescu.

Andrei Plesu:  “Mie nu mi se pare normal ca un bărbat de stat la 52 de ani, cum este domnul Crin Antonescu, să nu poată pune pe masă nicio ispravă. El nu poate pune pe masă o ispravă profesională. Nu știm ce știe el să facă. Nu poate pune pe masă o ispravă morală specială. Nu poate pune pe masă o ispravă politică (…). Nu se poate să ajungi în poziții decisive fără sa știi să faci nimic”,

Andrei Plesu: “Eu pretind ca ceea ce se intampla acum in Romania este nedemocratic nu doar pentru ca unele legi s-au incalcat, s-au schimbat arbitrar, prea repede, fara argumentatie… S-a creat o atmosfera nedemocratica. Prin asta inteleg doua lucruri. Unu: lupta electorala seamana a razboi, ceea ce nu e voie sa se intample intr-o democratie. O lupta electorala intr-o democratie matura nu seamana a razboi. Este o disputa lucida, echilibrata, intensa, vie, dar care nu seamana a camp de batalie. Si doi: nu e normal, psihologic vorbind, ca alegatorul sa mearga la urne cu senzatia ca de asta depinde mantuirea sau damnarea lui, moartea sau viata. Daca te duci sa votezi cu senzatia ca iti votezi sfarsitul sau supravietuirea te duci intr-o stare care nu este a judecatii, care nu este a limpezimii rationale, ci a panicii si a catastroficului. Asta nu e democratic.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dSqEwufZzGw?feature=player_embedded&w=320&h=180]

Citeste mai departe: HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *