UE se îndreaptă spre o ‘Europă federală’

Ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Garcia-Margallo, a afirmat marţi că ţările UE se îndreaptă spre o Europă federală ca alternativă la criza economică ce zdruncină zona euro, transmite France Presse.

”Suntem în ajunul unor schimbări calitative în Uniunea Europeană”, a spus el într-o conferinţă de presă, în cursul unei vizite de 24 de ore întreprinse la Lima (capitala Peru).

”Ori vom da înapoi, ori vom face un salt spre Europa federală”, a adăugat şeful diplomaţiei spaniole.

Garcia-Margallo a dat asigurări că este convins că ‘ne aflăm într-o perioadă de reformă radicală a Uniunii economice şi monetare’.

El a indicat că ţările din zona euro trec printr-o perioadă dificilă, subliniind că ‘păcatul originar al zonei euro este de a avea o monedă comună, dar nu şi o bancă centrală care să acţioneze în calitate de creditor în ultimă instanţă’. De asemenea, ministrul spaniol şi-a exprimat regretul în legătură cu absenţa unui ‘guvern economic, care să fi fost în măsură să reducă diferenţele din ţările care formează zona euro’.

Jose Manuel Garcia-Margallo a subliniat totodată necesitatea unei uniuni bancare şi bugetare, care să pună capăt ‘dezechilibrelor macroeconomice, ce fac coexistenţa mai dificilă’, înaintea unei ‘integrări politice’ a zonei euro.

Citeste mai mult pe Money.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *