Sfârșitul capitalismului în America? “Copiii noștri vor trebui să ducă o REVOLUȚIE VIOLENTĂ pentru a-l aduce înapoi”

Peter Schiff, directorul executiv al Euro Pacific Capital, unul dintre profeții crizei financiare, nu are decât o singură teamă, scrie Business Insider: aceeea că s-ar putea ajunge la un final al capitalismului.

Acesta este de părere că prea multă reglementare și prea multă intervenție a Rezervei Federale vor duce la sfârșitul capitalismului în America.

“Când vom aduce la crah și când totul va face implozie, când vom ajunge la un colaps în stilul Armageddon, teama mea este că va fi acuzat capitalismul și piețele financiare pentru problemele pe care le-a creat guvernul”, spune autorul lucrării “The Real Crash: America’s Coming Bankruptcy – How to Save Yourself and Your Country”.

“În acel moment, vom termina de mers pe drumul robiei (aluzie la titlul lucrării “The Road to Serfdom” de economistul austriac Friedrich von Hayek, n.r.). Vom deveni un stat totalitar, dirijat de la centru, un stat polițienesc, unde drepturile constituționale vor fi aruncate pe fereastră. Și tot ce poți face ca american este să pleci”, spune Schiff, care precizează că “s-ar putea să avem o revoluție violentă în viitor, iar copiii sau nepoții noștri s-ar putea să fie nevoiți să se lupte pentru libertatea lor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *