Directorul editorial al “Le Monde” îl ia peste picior pe Ponta: Sigur că am fost plătiți, suntem salariați ai ziarului

Unul dintre directorii editoriali ai prestigiosului cotidian francez “Le Monde”, Alain Frachon, i-a dat replica premierului Victor Ponta, după ce acesta a acuzat ziarul că ar fi fost plătit să scrie critic despre activitatea guvernului său, titreza EVZ

“Cine a scris acest articol ori a fost plătit, ori e scris de cineva care habar n-are de România. Să le fie rușine celor din București care au transmis această imagine despre România”, declarase Ponta, după ce “Le Monde” publicase un editorial intitulat “România, contra Europei?”

“Bineînțeles că autorul a fost plătit! El este salariat în cadrul grupului “Le Monde” și aceasta este activitatea sa principală pentru care, în mod absolut normal, este plătit. Este singura informație exactă din cele spuse de primul-ministru în legătură cu acest editorial”, a declarat pentru “Adevărul” Alain Frachon.

“Dacă editorialul a provocat o asemenea reacție de indignare, înseamnă că, pe undeva, ne-am atins ținta în plin!”, a mai comentat Franchon, care a combătut și acuzațiile privind insuficienta informare a jurnalistului. “Cel care a scris acest editorial a făcut-o cu ajutorul departamentului internațional, al biroului european al acestui departament, împreună cu oamenii care urmăresc îndeaproape evenimentele din România și din Europa, în general, precum și cu sprijinul biroului de la Bruxelles, care se ocupă de Uniunea Europeană”, a explicat el.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *