Comisia Europeană aşteaptă în continuare un răspuns de la Victor Ponta

Comisia Europeană aşteaptă în continuare un răspuns de la Victor Ponta, titrează mediafax

Comisia Europeană aşteaptă în continuare un răspuns de la premierul român Victor Ponta la cererile sale în legătură cu criza politică ce afectează ţara şi speră să îl primească rapid, a declarat luni un purtător de cuvânt.

Ponta a afirmat vineri că a răspuns în scris la lista primită de la Comisia Europeană. Dar contactele au continuat între Bruxelles şi Bucureşti “în mod intens tot week-end-ul”, a subliniat luni acest purtător de cuvânt, Olivier Bailly.

“Nu am primit până acum oficial o scrisoare finală din partea autorităţilor române”, a declarat el, adăugând că Executivul european aşteaptă “confirmarea angajamentelor scrise ale Guvernului”.

În cadrul întâlnirii de vineri de la Bruxelles dintre preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi premierul român, “noi am luat notă de poziţia lui Ponta care a promis să răspundă urgent”. “Nu este timp de pierdut şi această scrisoare trebuie să ajungă urgent”, a insistat Bailly.

Vineri, Ponta a afirmat că a trimis “un răspuns la cele 11 puncte ridicate” de Barroso. Comisia Europeană i-a cerut coaliţiei de centru-stânga, care a preluat puterea în mai, să ofere garanţii ferme cu privire la independenţa justiţiei şi “respectarea imediată” a deciziilor Curţii Constituţionale.

Bruxelles-ul a solicitat oficial abrogarea a două ordonanţe de urgenţă, adoptate săptămâna trecută, care reduc puterile Curţii Constituţionale şi schimbă regulile referendumului prevăzut pentru 29 iulie privind demiterea preşedintelui, votată de Parlament la 6 iulie.

Bailly a amintit luni că CE “va adopta miercuri cele două rapoarte privind Bulgaria şi România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”. În cazul României, acesta va “reflecta poziţia Comisiei cu privire la ultimele evenimente din această ţară”, a precizat el.

sursa: mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *