Washington Post: România, un exemplu al erodării alarmante a consensului politic

Washington Post publică în ediţia electronică de sâmbătă 14 iulie 2012, în pagina de opinii, un editorial intitulat “Mutările represive ale României”(Romania’s repressive moves) în care critică “erodarea alarmantă a consensului politic şi echilibrului puterii”.

Relatările despre criza din Europa au tins să se concentreze pe problemele economice, în timp ce prejudiciul politic tot mai mare adus instituţiilor, şi democraţiei înseşi, este uneori omis. “Dar în câteva ţări s-a produs o erodare alarmantă a consensului politic şi a echilibrului puterii constituţional, condusă de populişti care exploatează nemulţumirea publică faţă de dificultăţile economice”, afirmăWashington Post.

Ultimul exemplu este România, unde un nou premier de stânga a făcut presiuni pentru a înlătura orice control asupra Guvernului său în timp ce încearcă să forţeze îndepărtarea din funcţie a preşedintelui ţării. Victor Ponta a alarmat alte guverne UE precum şi administraţia Obama prin încercarea rapidă de consolidare a puterii, afirmă in Washington Post

http://www.washingtonpost.com/opinions/romanias-repressive-moves/2012/07/13/gJQAFPmniW_story.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *