Proiect de lege : “Insemnele de partid la vedere”

După ce ultima campanie electorală a produs câteva situaţii ambigue, un deputat prahovean a propus un proiect de lege prin care toţi candidaţii, de acum încolo, să fie obligaţi să-şi afişeze însemnele partidului din care provin.Primele afişe cu Adrian Dobre nu au avut însemne electorale

Dezinformările, voite sau nu, din campania electorală, legate de apartenenţa unor candidaţi la un partid sau altul, se vor încheia, dacă Parlamentul va aproba proiectul de lege depus marţi de deputatul ploieştean Andrei Sava. Parlamentarul a propus o modificare legislativă, prin care toţi candidaţii să fie obligaţi, pe viitor, să afişeze însemnele formaţiunilor din care provin. Măsura vine după ce, în Prahova şi nu numai, mai multe persoane înscrise în lupta electorală au refuzat să treacă pe materialele electorale sigla partidului din partea căruia au candidat.

Conform proiectului, toate materialele electorale tipărite trebuie să conţină sigla formaţiunii politice.

De asemenea, acest lucru trebuie menţionat şi în clipurile audio-video. În propunerea sa, Andrei Sava (foto) a solicitat şi ca siglele alianţelor înregistrate la birourile electorale să conţină, neapărat, siglele formaţiunilor componente.

„Proiectul de lege pe care l-am depus vizează corectitudinea în procesul de informare a cetățenilor. Este o inițiativă care obligă la transparență. Recentele alegeri locale au adus în prim-plan candidați fără sigle de partid, deși erau susținuți de formațiuni politice, la fel cum au adus în vizorul alegătorilor formațiuni politice noi, create pe platforme vechi, însă fără asumarea vreunui trecut politic. Astfel, am asistat neputincioși la încercările anumitor formațiuni politice de a dezinforma public și de a induce în eroare alegătorul, prin camuflarea și ascunderea propriilor însemne electorale, deja consacrate, în spatele unor alianțe nou create. În toamna aceasta însă, cetățenii vor avea parte de alegeri la care nu vor mai participa alianțe fantomă. Trebuie găsite și consolidate acele măsuri menite să elimine ascunderea cu bună știință a identității și apartenenței politice a candidaților, în cadrul oricărui tip de alegeri”, a declarat deputatul de Ploieşti Andrei Sava, ales în 2008 pe colegiul din zona de nord a municipiului.

articol : http://www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *