Presedintele CCR: “Reprezentantul Romaniei la Bruxelles este presedintele”

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi, referitor la reprezentarea Romaniei la Bruxelles, ca la Consiliul European ar trebui sa mearga presedintele,asa cum a facut si pana acum, fapt necontestat de nimeni pana in prezent, precizand ca raspunsul se gaseste in Constitutie: “Raspunsul se gaseste in Constitutie. Seful statului a fost pana acum, nimeni nu a contestat acest lucru, nu stiu de unde a aparut aceasta discutie”, spune presedintele CCR.

La randul sau, Victor Ponta a afirmat, tot joi, ca pe Augustin Zegrean “nu l-a intrebat nimeni”.

Intrebat daca CC este competenta sa se pronunte pe o asemenea chestiune, Augustin Zegrean a spus ca institutia este competenta sa raspunda oricarei intrebari legate de dreptul constitutional: “Dar raspunsul il gasiti in Constitutie. Cine vrea un raspuns la aceasta chestiune, il invitam sa citeasca in Constitutie”, a precizat Zegrean, citat de Mediafax.

Despre interpretabilitatea articolelor 80, 91 si 102 din Constitutie, Zegrean a spus ca aceasta “da maretia dreptului”: “Daca ar fi textele stricte, cu un singur inteles, nu ar mai fi nevoie de Curtea Constitutionala”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre nivelul la care Romania trebuie sa fie reprezentata la urmatorul Consiliu European, dar ca nu s-a inteles cu seful statului si ca urmeaza ca aceasta discutie sa continue: “Ne-am inteles ca nu ne-am inteles pe aceasta tema. Ramane sa discutam in continuare”, a spus Ponta, fara alte detalii.

Premierul Ponta a anuntat, saptamana trecuta, ca a avut deja o prima discutie cu presedintele Basescu privind nivelul la care Romania sa fie reprezentata la urmatorul Consiliu UE si ca seful statului i-a spus ca vrea sa mearga in continuare la Bruxelles, discutie care va continua pentru a evita “o situatie ridicola”.

Consilierul prezidential Iulian Chifu a declarat, luni, pentru Mediafax, ca, in lipsa unei rezolvari prin dialog intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, problema reprezentarii la Consiliul European ar putea fi transata de Curtea Constitutionala.

HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *