Încă o şansă pentru studenţii basarabeni

„Va fi organizată, la o dată care va fi stabilită, o a doua sesiune de depunere de candidaturi. Sunt tineri care nu şi-au evaluat corect şansele din prima încercare şi s-au înscris la instituţii de învăţământ unde concurenţa este foarte mare. Dorim să le mai acordăm încă o şansă, ca şi anul trecut, şi să ne îndeplinim astfel angajamentul constant de a oferi cât mai multor tineri basarabeni şansa de a studia în România”, a explicat Eugent Tomac, seful Departamentului pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Acesta   a declarat recent ca numărul de burse alocate de statul român pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova va fi suplimentat de la 2.150 la 5.000.

A doua sesiune va fi deschisă tuturor celor care doresc să se înscrie şi nu numai celor care au depus un dosar în prima sesiune.

Eugen Tomac a mai precizat că în cele aproximativ 3.000 de burse suplimentare nu va intra suma forfetară de aproximativ 60 de euro pe lună, ci va cuprinde doar taxa de şcolarizare, cazarea în cămin şi reducerile care se aplică tuturor elevilor şi studenţilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *