Zeci de persoane au ramas cu conturile bancare goale

Zeci de persoane au ramas cu conturile bancare goale, prejudiciul Credit Europe Bank este de peste 1 milion lei. Banca a declansat o ancheta interna, cazul este cercetat de DIICOT

Mai multe persoane care aveau depozite la o sucursala Credit Europe Bank din Brasov au reclamat ca le-au fost golite conturile, in care se aflau sume mari de bani, transmite Mediafax. Din verificarea a sase reclamatii s-a stabilit ca prejuduciul este de peste 1 milion de lei.

Banca a facut plangere impotriva unei angajate, care ar fi responsabila pentru incident, si a declansat o ancheta interna, potrivit unui comunicat al institutiei. Politia are 5 suspecti.

IPJ Brasov a declarat ca Politia a fost sesizata in 5 august de catre reprezentantii sucursalei Brasov a Credit Europe Bank cu privire la faptul ca s-au retras in mod ilegal sume de bani din conturile unor clienti.

Pana in prezent, politistii au cinci suspecti in acest caz: o persoana din conducerea sucursalei, trei operatori ghiseu si un casier, care sunt cercetati in stare de libertate, pentru fals informatic si frauda informatica.

“Imediat dupa sesizare, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la sediul sucursalei si au solicitat declansarea unui audit bancar. Conform raportului de audit partial, din patru conturi bancare a fost retrasa, in mod ilegal, suma de 365.000 de lei”, a declarat, miercuri, comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IPJ Brasov.

In urma verificarilor s-a stabilit ca cursul lunii iulie cei cinci suspecti ar fi accesat cele patru conturi ale clientilor si au efectuat operatiuni bancare fara autorizarea acestora, in scopul insusirii fara drept a mai multor sume de bani, totalizand 365.000 de lei.

“Conform prevederilor legale, s-a propus declinarea competentei in acest dosar, catre DIICOT – Serviciul Teritorial Brasov, dosarul fiind inaintat acestei unitati, in data de 9 august”, a mai spus Naghi.

Potrivit unui comunicat Credit Europe Bank, institutia a declansat o ancheta interna pe 30 iulie, in urma unor plangeri, iar pe data de 5 august a sesizat Parchetul.

“In urma sesizarilor primite din partea unor clienti ai sucursalei, in data de 30.07.2010 am demarat o ancheta interna pentru investigarea plangerilor.

Totodata la data de 05.08.2010 am sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria
Brasov pentru demararea cercetarilor. Cazul este investigat in acest moment de catre DIICOT. Pentru a nu periclita rezultatele anchetei desfasurate de organele de cercetare penala, nu putem da mai multe informatii despre caz , dar va asiguram ca vom colabora si vom oferi acestora sprijinul nostru pentru identificarea faptuitorilor.  

In functie de rezultatele verificarilor, vom intreprinde demersurile necesare, astfel incat, in limitele impuse de lege, sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da  dreptate,” precizeaza banca in comunicatul de presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *